Atigris Informatikastyle="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">


Az Atigris Informatika a Microsoft legnagyobb magyarországi partnere, ötcsillagos Gold partnere.

Licenszelési- és szoftvergazdálkodási (Software Asset Management) tanácsadás

A szoftvergazdálkodás folyamatos működtetése egy vállalat életében legalább annyi előnnyel jár, mint amennyi kockázatot jelenthet, ha a szoftvergazdálkodás bevezetésének döntését a vállalat vezetősége halogatja.

Egy vállalat életében a folyamatos, naprakész szoftvergazdálkodás legfontosabb előnyei:

 1. Költséghatékonyság
  A naprakész szoftver nyilvántartás segíthet gyors döntéseket hozni, átlátni, hogy a vállalatnak mely szoftverekre van valójában szüksége, és melyekre nincs. Segíthet rávilágítani és kihasználni a mennyiségi licenc kedvezmények által nyújtott előnyöket, és döntéseket hozni a szoftverek leghatékonyabb alkalmazásáról a vállalaton belül.
 2. Technológiai változások követése
  A megfelelő szoftver nyilvántartás és gazdálkodás segíthet a vállalat szoftver igényeinek gyors felmérésében és a megfelelő technológia kiválasztásában. Így gyorsan és biztosan dönthet a vállalat vezetése a szükséges beruházásokról, hogy üzleti céljai eléréséhez ezzel is hozzásegítse cégét.
 3. Hatékony munkakörnyezet
  Azoknál a vállalatoknál, ahol a technológia mindenfajta kontrol nélkül terjed, számos különböző típusú szoftver platform és verzió lehet jelen egy időben, mely kommunikációs, kompatibilitási és együttműködési problémákhoz vezethet a belső működésben és a külső partnerekkel való kapcsolattartásban. A szoftverek megfelelő nyilvántartásával és a szoftvergazdálkodás bevezetésével ez a probléma kezelhető, a szükséges platform meghatározható, a hatékonyság növelhető.
 4. Döntés a megfelelő beruházásról
  A szoftvergazdálkodás naprakész rendszere segítségével könnyen és gyorsan dönthet a vállalat a szükséges szoftver beruházások esedékességéről. Azt is könnyű így eldönteni, hogy a vállalat mely részének van valójában szüksége szoftver frissítésre vagy új verziójú programokra.
 5. Fejlődés és növekedés
  Az informatika a gazdaság egyik legerősebb iparága. Ezen ágazat szellemi tulajdonának védelme segíti a fejlődést és növekedést, és ez által a gazdaság egészének növekedéséhez is hozzájárul.

Az Atigris Zrt. nemcsak a felhasználók figyelmét szeretné ráirányítani a szoftvergazdálkodás fontosságára, de kiemelt figyelmet fordít a arra, hogy felkészülten és a megfelelő nyilvántartási / gazdálkodási / licencelési információk birtokában tudja a ügyfeleit segíteni szoftvergazdálkodási / nyilvántartási rendszerük kialakításában. Így minden vállalkozásnak javasoljuk, hogy ha eddig még nem tette meg, az elkövetkezendő hónapokban szánjon időt a szoftvergazdálkodása kialakítására, forduljon bizalommal szakembereinkhez. Minden szükséges segítséget igyekszünk megadni a felhasználóinknak.

Kezdje Ön is korszerű szoftvergazdálkodási szabályzat kialakításával, mely részletesen tárgyalja a szoftverigények kezelését, engedélyezését, a telepítések-törlések módját, a felhasználói mozgások követését, a szoftver és licenc nyilvántartás mikéntjét, az adatvédelemi, adatkezelési kérdéseket, a szoftverhasználat rendjét, az internet és e-mail használat rendjét, a dokumentumok kezelését, a magáncélú felhasználást és gondoskodik a folyamatok betartásáról!

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségünk:

Ha bővebb felvilágosítást szeretne kapni termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, kérjük keresse alábbi munkatársainkat:

Karácsony Sándor

Szabó András

Cseh Tibor

Kapcsolódó kategóriák: Informatika


style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">