Svájci-Magyar Kamarastyle="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">


Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara.

Kamara önerőből

Már a kilencvenes évek elején egyértelművé vált, hogy a Magyarországon működő svájci cégeknek, szervezeteknek szükségük van egy olyan fórumra, ahová kérdéseikkel, problémáikkal fordulhattak. A Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara megalakulásával ezt a hiányt hivatott pótolni 1995-ben. Hamarosan a Magyarországon dolgozó svájci és svájci érdekeltségű cégek érdekképviseleti szerve, találkozási fóruma lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tagság dinamikus növekedése. Kezdetben mintegy negyven tagunk volt, (közülük tizennégyen alapító tagok), mára pedig már elértük a száztízes taglétszámot. Míg először leginkább a multinacionális cégek jelentkeztek nálunk, mostanában fokozatosan jönnek a kis-és középvállalatok is. Svájc 2004-ben a nyolcadik legnagyobb befektető volt Magyarországon. Évente átlagosan mintegy negyven millió eurót fektetnek be országunkban. Svájci érdekeltségű vállalatok tizenkétezer embernek adnak munkát.
- A kamaránk úgy svájci, mint magyar részről elismertségnek örvend. Tagjai vagyunk a Svájci Külföldi Kamarák Szövetségének, vagyis a SwissChamnek. a Svájci Közép-Európai Kamarák Szövetségének, a SEC-nek. Együttműködő partnerünk a svájci OSEC, a Svájci Kereskedelem Fejlesztő Intézet, a SOFI, a Svájci Befektetésösztönzési Szervezet.

Magyarországon igen szoros kapcsolatban vagyunk a Svájci Nagykövetséggel, - napi szinten segítjük egymás munkáját -, az ITDH-val, a Magyar Befektetési és Kereskedelem Ösztönzési Kht-val, illetve ennek zürichi irodájával. Kölcsönösen részt veszünk egymás rendezvényein a Joint Venture Szövetséggel, akárcsak az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi osztályával, illetve a Német Gazdasági Klubbal.

A kamara kizárólag a tagdíjakból él, támogatást semmilyen svájci szervezettől nem kapunk. Nagyobb tagvállalataink szponzorálnak minket bizonyos mértékben. Havi rendszerességgel találkozunk a tagjainkkal és meghívott vendégeinkkel egy-egy üzleti ebéd vagy konferencia keretében. Meghívott előadóink a politikai, gazdasági élet vezető tisztségviselői. Tőlük első kézből értesülhetnek a tagok és a vendégek a gazdasági élet változásairól.

Szolgáltatások:

* általános gazdasági és kereskedelmi információ
* tanácsadás, hivatalos eljárás
* Közvetítés:
o üzleti partnerek
o tolmácsok, fordító irodák
o ügyvédek
o könyvelők, adótanácsadók
o ingatlanügyi szakemberek felé.

Szakmai kérdéseit az illetékes partnereink felé továbbítjuk.

Kapcsolódó kategóriák: Adó és hivatal


style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">