PEK Ráckevestyle="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">


Ráckevei Péntek Esti Korzó hivatalos honlapja

Nyári szezonban a "csónakos piac" területén működő szabadidős rendezvény vásárlási,  szórakozási, (fellépési) lehetőséggel.

A kínálatból:

- Gasztronómia

Megjelenik a „falusi vendégasztal” kínálata a helyben sült kolbásszal, a finom illatú sonkával, disznósajttal, szalonnával, a helyben termesztett zöldségekkel, a helyben sütött pék áruval.

„Kockásabroszos” kisvendéglő hangulatát idéző pavilonban a felelevenített régi receptek alapján készült ételek, illetve a térségre jellemző ételek kínálhatók. (pl. a pompos, ami kiváló sör és borkorcsolya, halételek, stb.)

Bemutatásra kerülnek a régi magyar és a nemzetiségi ételek egyaránt.
A reneszánsz évében reneszánsz lakomákat is szervezünk.
A helyben előállított élelmiszerek termelői is megjelennek portékáikkal: 
méz, sajt, zöldségek, pék áru, stb.

A vendéglátó egységek közelében a társasági élet felpezsdítésére sakk asztalok, gyermek játszó - sarkok kerülnek kialakításra, szervezett programok (mint pl. rovásírás tanítás, kézműves foglalkozás, Waldorf foglalkozás, színpadi műsorok) kerülnek megszervezésre.

- Borászatok

A helyi és környékbeli borászatok borkóstolót és borvásárt tartanak.

- Képzőművészet

A helyi és környékbeli alkotóművészek közül hétről hétre más művészek csoportja állít ki (árusítással egybekötve), valamint helyben is dolgoznak, így alkotómunka közben megfigyelhetők a folyamatok, látni lehet egy-egy mű megszületését.

- Népi kismesterségek

A helyben és a környékben élő kismesterséget űzők közül heti váltással mindig más mutatkozik be (fazekas, szalmafonó, kötélfonó, lószerszámgyártó, bőrműves, stb.).

- Színpadi

(későbbiekben esetleg vízi színpadi) programok 

Kapcsolódó kategóriák: Közösség


style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-6935274628036882"
data-ad-slot="4879410651"
data-ad-format="auto">